Första hoppträningen

I onsdags lastade vi och körde ner till Carro som är min hopptränare sen många år tillbaka. Innan jag tog studenten hade jag halvfoder häst hos henne och efter studenten hjälpte jag till att rida hennes hästar. 

Nu va det dags att komma tillbaka men med min egen häst, så kul att få visa upp honom. Vi bestämde precis som i dressyren att vi börjar från början. Så har vi allt på plats och alla vet att grunderna är de viktigaste. I onsdags värmde vi upp med en övning där jag utifrån kortsidan red en noggrann hörna, raktfram in till ca 15m in på ridbanan, la en volt ut mot staketet och den rakt fram ut mot nästa höra. Oftast brukar man rida skänkelvikning in mot mitten men nu va fokus på att han ska hålla sig rak, vilket inte va så lätt. Han håller gärna balansen mot staketet och det märks tydligt när det blir lite vingligt på den rakriktade delen. På andra långsidan la jag två ca 12-13 m volter med ett par meters mellanrum. Samma sak där, bibehålla en stadig yttersida och forma mjukt runt inner. En samlande övning som hjälper till att få ytterbogen på plats. 

Vi fortsatte med att travhoppa, jag har inte riktigt kontroll på galoppen än och han orkar inte hålla en jämn galopp och sätta under sig änsålänge. På mittlinjen red vi 4 travbommar, genom kortsidan och halvtigenom över en liten cavaletti. I dagsläget kändes cavalettin lagom högt, haha. Både han och jag är ringrostiga och lite osäkra. Landa från Cavalettin rakt fram, genom hörnan till vänster och halvtigenom över en Cavaletti mot andra kortsidan. Vi provade även någon i galopp och där blev det tydligt att han inte orkar och gärna vill lösa det med fart. Efter detta fick vi hoppa en liten serie på tre hinder med ett galoppsprång mellan varken. Bra gymnastik hoppning och träning för bakben och rumpa. Han va så duktig och tog i även om han va trött redan här. Att han har full koll och tycker att det är roligt gör det ännu roligare för mig. I denna serien behöver jag inte jobba så mycket utan den hjälper oss framåt och jag kan istället koncentrera mig på min sits och balans. Jättenöjd med vår första hoppträning. På tisdag kör vi ner igen och fortsätter träna! 


blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>